Gjutning

Gjutning i metall plast och betong

Effektiv förpackning av gjutna metalldelar med sträckfilm

Gjutna metalldelar är förstås slittåligare än många andra produkter men det är ändå så att man måste välja en bra metod för förpackning och leverans för att inte skada ytor eller förlora delar av lasten. Med sträckfilm så får man en utmärkt lösning då man ska lasta pallar och skicka vidare. Det här är en metod som används på många verkstäder och numera så finns det mycket smarta förpackningsmaskiner som gör jobbet på en bråkdel av den tid det hade tagit att manuellt säkra lasten på pallen. Samma företag som jobbar med gjutning i betong kan ha avancerade sträckfilmsmaskiner för att se till att produktionen inte saktar av då det blir dags att montera och paketera.

Med sträckfilm så håller man allt på plats

Efter montering eller sortering av delar i lämpliga behållare så lastas allting på pallar. Detta gör man för att det ska bli så smidigt som möjligt att hantera lasten. Pallar har en form som gör att de står bra på lastbilar och att de är lätta att plocka upp med gaffeltruckar. Men man kan inte ställa de gjutna delarna hur som helst på en pall. Bara för att de är tunga så kommer de inte att stå säkert och här blir sträckfilm en mycket bra lösning.

Även om pallen är till stor hjälp för att få lasten att stå stabilt så är sträckfilm ofta ett måste för att få det att stanna på plats.

Med sträckfilmen så sluter man in samtliga kartonger och delar på pallen på ett sätt som adderar styrka. Då de hänger ihop med den tättslutande filmen så kommer de att bidra till en pall som blir stabil och mycket lättare att hantera. Det finns inget som spretar och som kan störa annan last som ska få plats på flak eller på lager, och dessutom så håller man god överblick över att allt som ska skickas förblir på pallen.

Det kommer ju att krävas ett stort hål i plastfilmen för att produkter och delar ska falla av och det här är inget som sker så lätt. Sträckfilmen är nämligen mycket tålig och därför passar den bra även till hårdare produkter och delar som har gjutits i metall.

Extra skydd på lagret

Delarna som man har gjutit av dyra metaller som aluminium kanske ska stå en längre tid på ett lager. Det är klart att man skyddar lasten med lås och larm men det finns ju annat att tänka på. Om luften på lagret är fuktig eller dammig så är ju detta något som kan leda till att de färdiga delarna blir smutsiga och kanske att de mister sitt utseende. Det är inte önskvärt och det är något som man undviker om man sluter om pallen med sträckfilm som inte lämnar några hål.

Snygga förpackningar med tryck

Vill man sprida sitt varumärke så kan man göra det med emballaget som går ut från verkstaden. Man kan nämligen välja sträckfilm med tryck så att pallarna man skickar ut visar vad produktionen kommer ifrån. Det här är något som också kan vara till hjälp på lagret där märkning gör det lättare att se skillnad på olika pallar som har samma form och storlek.

17 feb 2017


Design By Pixelunion