Gjutning

Gjutning i metall plast och betong

Fortsätta med gjutning efter likvidation

När en verksamhet måste läggas ner för att den inte är lönsam så är det ju inte samma sak som att man inte brinner för den. Visst kan man fortsätta med gjutningsarbeten även efter en likvidation men det här kräver att man gör det på rätt sätt. För vissa så kan det innebära att man glömmer tanken om att driva eget och istället tar jobb på annan verkstad. Andra kan tänka om och skapa en ny affärsplan för en ny verksamhet. Att få fortsätta med det som man är bra på kan vara ett gott beslut. Frågan är bara hur man ska göra detta för att lyckas rent ekonomiskt.

Likvidation som slut på verksamheten

Med likvidation så menar man att ett företag helt och hållet läggs ner. Det upphör att existera. Man säljer av alla maskiner och när företaget enbart existerar som papper och pengar på ett konto så kan man avveckla det. Snabbast går det med en snabbavveckling där en bolagsservice tar hand om likvidationen. Det kan vara ett bra beslut om det är så att man har tänkt fortsätta med gjutning i betong fast i nytt format. Om man skapar nytt bolag eller tar anställning så känns det ju bra att inte längre behöva hålla på med administrativt arbete för den gamla verksamheten. Det slipper man om man säljer ab till ett bolag som kan sköta hela avvecklingen på ett lagligt och effektivt sätt.

Kunskap och erfarenhet

Att det inte gick som man ville med gjutningsföretaget behöver verkligen inte bero på att man inte är expert på gjutning. Man kan vara hur skicklig som helst som gjutare men mindre insatt i hur man driver en verksamhet. All den kunskap och erfarenhet som trots allt finns om gjutning i betong går ju helt förlorad om man efter likvidationen gör något helt annat. Det kan rentav vara svårt att göra något annat då man har jobbat i flera års tid med att gjuta i betong och metall. Med kunskapen och erfarenheten som finns så kan man ta nästa steg och fortsätta i samma bransch fast på ett sätt som kommer att ge mer rent ekonomiskt och även på ett personligt plan.

Jobba som anställd

Drömmen om företaget gick i tusen bitar men passionen för yrket finns fortfarande. Det är faktiskt inte så dumt att låta någon annan ta hand om sälj, ansvar för anställda och allt annat som man egentligen inte är så intresserad av. Som anställd så får man stor trygghet och dessutom så kan man utvecklas på jobbet. Om det var så att man likviderade bolaget för att man inte klarade det administrativa så kommer livet som anställd att kännas behagligt. Dessutom så är det ju mycket troligt att man har goda kontakter inom branschen. Då man kanske till och med tar med sig några kunder så går det kanske också att diskutera om lite bättre villkor och en lön som speglar att man knappast är ny i branschen.

Om det ändå känns viktigt att ha mer ansvar så finns ju även möjligheten att köpa in sig i ett annat företag som sysslar med gjutning av metall och liknande verksamhet. Det finns ju industriföretag som har behov av att utöka sin kompetens och den som kan komma med fler kunder, pengar att investera i verksamheten samt erfarenhet och kunskap kommer med största sannolikhet att ses som en intressant samarbetspartner.

Starta nytt bolag

Det går också att starta ett nytt ab efter en likvidation. Kanske är det så att man behöver börja om från början för att det ska bli rätt. Om man har likviderat bolaget på ett snyggt sätt så bör ryktet fortfarande vara gott och då kan man få en god start där man drar nytta av de kontakter som redan finns. Det nya bolaget planeras på ett smart sätt med hjälp av folk som förstår sig på ekonomi. Med en bättre plan så kan man äntligen lyckas få en god ekonomi av att jobba med gjutningsarbeten i egen regi.

7 Feb 2018


Design By Pixelunion