Gjutning

Gjutning i metall plast och betong

Med gjutning i aluminium så får man fantastiska produkter

Med gjutning i aluminium så får man fantastiska produkter

Det är inte så konstigt att många föremål och produkter tillverkas av aluminium. Det här är ett material med så många unika egenskaper och dessutom så är det fint att se på. Man kan skapa föremål med metallen på många sätt och en av de främsta metoderna är gjutning i aluminium som går ut på att man smälter ner aluminiumet för att i en form låta metallen stelna. Det här är en process som tidigare var rätt så omständlig men som på moderna verkstäder kan utföras på ett snabbt och kostnadseffektivt vis.

Bra produkter med gjutning i aluminium

På sätt och vis så kan man jämföra gjutningen i aluminium med andra former som till exempel gjutning i betong. Den stora skillnaden ligger i den hetta som krävs för metallen och i att det rör sig om ett så pass dyrt material. Listan med fördelar med aluminium kan göras lång. Det här är ett material som är både lätt och starkt och det gör det så lämpligt för olika områden.

När man ska välja en släpvagn så finns det god anledning till att ta den som är gjord av aluminium helt enkelt för att den klarar av allt det som man vill lasta samtidigt som den inte väger mycket själv. Det här spar på bensin och sörjer också för att man inte sliter ut släpet i förtid.

En annan sak som i stort sett varje produkt gjord av detta material tjänar på är att det inte rostar. Man kan alltså lämna släpet utomhus i regn och snö utan oro för att detta kommer att äta upp metallen. Just detta gör att man får så bra produkter då man väljer gjutning i aluminium men det är förstås också viktigt att poängtera att själva tillverkningsmetoden också påverkar resultatet.


Välj släpet som är gjort i aluminium

Jämna fina ytor

När man ska tillverka metallföremål som ska användas i offentliga miljöer så är estetiken viktig. Man vill få jämna och vackra ytor som inte bara är fina att se på utan också behagliga att ta på. Det är precis vad man får med gjutningen av aluminium. Det blir släta och vackra slutresultat och det är inte alltid som man måste lägga till någon form av efterbehandling med färg och lack då aluminiumet i sig är vackert att se på.

Kostnaderna är också en faktor

Att man ofta väljer formgjutning som tillverkningsmetod har förstås också med ekonomi att göra. Då man kan gjuta i aluminium så slipper man ju det spill som uppstår på ett naturligt sätt då man till exempel väljer att skära i metallen. På detta vis så kan man spara på den dyra metallen och bara använda exakt det som kommer att krävas för den färdiga delen eller produkten.

23 mar 2017


Design By Pixelunion