Gjutning

Gjutning i metall plast och betong

Viktigt att tänka på då du vill köpa aktiebolag för gjutningsarbeten

 En klockren affär?

Det kan finnas fördelar med att köpa ett aktiebolag då man vill komma igång lite snabbare med verksamheten och kanske dra igång ett nytt industriföretag. Ett lagerbolag är ett aktiebolag som är redo med organisationsnummer så att man genast kan ställa ut fakturor och komma igång med verksamheten. Den här typen av bolag kan man köpa från Citadellet Bolagsservice som är experter på att köpa aktiebolag och sälja företag.

Två sätt att köpa aktiebolag på

Oavsett om man kommer att gjuta i betong eller metall så finns det två sätt att skaffa det nya aktiebolaget på. Man kan köpa ett aktiebolag som redan är aktivt och då köper man ju en existerande verksamhet. Om man gör detta så är det verkligen viktigt att den existerande verksamheten passar ihop med det som man själv vill göra. På så vis kan man ju behålla kunder och utveckla konceptet vidare.

Det andra sättet är lagerbolag som är ett vilande aktiebolag. Det här är ett företag som inte har varit aktivt och som därmed inte har något rykte men heller ingen kundbas. Det andra alternativet kan vara bra om det är så att man kommer att syssla med en specifik typ av gjutning och vill bygga verksamheten från grunden.

Aktiebolag som har vilande verksamhet

Det finns onekligen flera fördelar med att köpa företag som har en vilande verksamhet, det vill säga som inte har varit aktivt på ett tag men som har en bakgrund. Här får man ju alla nödvändiga registreringar hos Bolagsverket och Skatteverket klara och detsamma gäller bankkonton. Det är också känt att vilande bolag kan ha god kreditvärdering vilket inte är så dumt.

Vill man lägga ut minsta möjliga och spara tid så är ett lagerbolag ett bra val då man vill köpa aktiebolag för då får man ju en ren start och det är upp till en själv att bygga upp kundbas och verksamhet. För många så är detta en fördel då aktiebolagen som har varit igång sedan tidigare kan ha rykten som även om de är goda inte är så hjälpsamma för det som man själv vill göra med företaget.

Vilken hjälp kan du få

När du väljer att köpa bolaget färdigt så kommer du att få hjälp med lite olika saker. Dels så är det så att företaget som säljer aktiebolag ser till att allt det som Bolagsverket behöver är avklarat. Avgifter betalas och man ser till att blanketter fylls i på rätt sätt. Samma dag som du köper lagerbolaget så kan du dra igång verksamheten och börja ta betalt för gjutningar på ett lagligt sätt. Det här spar ju tid och gör det möjligt att ta sig framåt snabbare samt att slippa syssla med sådant som man egentligen inte kan så mycket om.

Finns det inga nackdelar med att köpa?

Det finns egentligen bara en nackdel med att köpa aktiebolag som lagerbolag och det är att man får betala för detta. Den som tycker att det känns surt att betala för något som man kan göra själv, och det oavsett hur lång tid det tar, kommer antagligen att föredra att själv ta hand om alla detaljer och spara några tusenlappar på kuppen.

16 feb 2017


Design By Pixelunion